هدف از برگزاری مراسم عروسی چیست
با توجه به اهمیت ازدواج و پیوند بین دو نفر این سوال پیش می آید که عروس و داماد چه هدفی از مراسم عروسی و برگزاری این جشن دارند؟ در کشور ما و همچنین در تمام کشورهای دنیا شروع زندگی مشترک بین دو نفر را جشن می گیرند. هر کسی طبق آداب و رسوم منطقه و شهر یا قبیله ی خود این مراسم را برگزار می کند و از برگزاری این مراسم هدف خاصی دارد.
عروس و داماد سعی می کنند برای رسیدن به هدفشان تمام تلاش خود را کرده و با دقت تمام جوانب را در نظر گرفته و تا پایان مراسم عروسی هدفشان را دنبال می کنند.
اعلام خبر ازدواج دو نفر، مهم ترین هدف از برگزاری مراسم ازدواج
مراسم عروسی و شروع زندگی دو نفر دارای قسمت های مختلفی از جمله مراسم خاستگاری، بله برون، عقد و جشن عروسی می باشد. در مراسم خاستگاری درخواست ازدواج صورت گرفته و در بله برون شرایط هر شخص و انتظارات او بیان شده و به توافق بین درخواست ها و تعیین روز عقد می گذرد. بعد از آن تشریفات مراسم عقد برگزار شده و عروس و داماد جشنی را ترتیب می دهند که شروع زندگی مشترکشان را اعلام کنند.
پس می توان گفت یکی از اولین و مهم ترین هدف هایی که از برگزاری مراسم عروسی وجود دارد، اعلام خبر پیوند و ازدواج بین دو نفر می باشد. افراد فامیل عروس و داماد و همچنین دوستان و آشنایان آنها به این مراسم دعوت می شوند تا طی یک مهمانی و جشن به پایکوبی و شادی پرداخته و مورد پذیرایی قرار می گیرند تا در شادی آنها نیز شریک باشند.
آشنایی بیشتر خانواده ها با یکدیگر
در مراسم ازدواج دو نفر هدف دیگری نیز وجود دارد که آن هم آشنایی بیشتر خانواده ها با یکدیگر و افراد فامیل می باشد. خانواده عروس و داماد در این مراسم افراد درجه یک فامیل و خانواده و دوستان بسیار نزدیک را به یکدیگر معرفی کرده تا به گونه ای سبب آشنایی بیشتر و محکم تر شدن این آشنایی شوند.
معرفی عروس و داماد به خانواده و سایرین
خانواده های عروس و داماد در کنار افراد نزدیک فامیل دارای دوستان و آشنایان صمیمی و مهم می باشند که تمایل دارند عضو جدید خانواده را به وی معرفی کنند. خانواده عروس و داماد طبق اولویت هایی که دارند افرادی را به مهمانی و مراسم عروسی فرزندشان دعوت کرده و در کنار اعلام ازدواج این شخص، همسر وی را به آنها معرفی کرده و با آنها آشنا می کنند.
رسم هر خانواده ای در مراسم عروسی متفاوت می باشد ولی نهایت تمام رسومات این است که این جشن به بهترین شکل برگزار و عروس و داماد به خانواده طرف مقابلشان معرفی شوند. این آشنایی همچنین می تواند برای دوستان عروس و داماد باشد، به این معنا که زوجین دوست دارند به سرعت همسشان را به دوست صمیمی شان معرفی کرده و با او آشنا نمایند.
برگزاری مراسم ازدواج برای ساختن خاطره ای ماندگار
در مراسم عروسی ایرانی و همچنین بسیاری از کشورهای دنیا هدف از برگزاری جشن عروسی شریک کردن دیگران در یک شادی بزرگ می باشد. عروس و داماد و خانواده هایشان از این شروع غرق شادی بوده و تصمیم می گیرند این شب را به خاطره ای ماندگار و فراموش نشدنی تبدیل کنند. برای ماندگاری این خاطره تصمیم به برگزاری این جشن گرفته و بهترین تدارکات را می بینند تا همه چیز به نحو احسن و به بهترین شکل خود باشد.
برای اینکه این شب را در ذهن های زیادی به خاطره ای زیبا تبدیل کنند، میهمان هایی از دوست و آشنا و فامیل را به این جشن دعوت می کنند. تمام فامیل و دوستان سعی می کنند در این شب بسیار زیبا به شادی پرداخته و پایکوبی کنند.
رسمیت دادن به پیوند دونفر با برگزاری مراسم عروسی
به طور حتم می توان گفت رسمیت بخشیدن به ازدواج بین دو نفر یکی از مهم ترین هدف های برگزاری جشن عروسی می باشد. بعد از این مراسم تمام افراد فامیل و دوستان دو خانواده این دو شخص را به عنوان همسر می شناسند. خانواده عروس و داماد برای اینکه به ازدواج فرزندشان رسمیت بیشتری ببخشند تصمیم به برگزاری مراسم و جشن عروسی می گیرند. این رسمیت بخشیدن سبب می شود خانواده ها پیوند قوی تری را بین یکدیگر احساس کرده و از نسبت های بین میهمانان مطلع شوند.
برپا کردن مراسم عروسی برای برگزاری رسومات
یکی از مهم ترین و قدیمی ترین مراسمات مرتبط با ازدواج دو نفر، دادن ولیمه یا همان وعده غذایی به افراد فامیل و دوستان می باشد. با توجه به شرایط خانواده ها و رفاه حال میهمانان این وعده غذایی می تواند نهار یا شام باشد که در تالار، باغ تالار یا روف گاردن برگزار می شود.
خانواده عروس و داماد با پذیرایی میوه، شیرینی، شربت، چای و دیگر نوشیدنی ها این مراسم را آغاز کرده و در انتهای آن نیز غذا را طبق سلیقه به صورت پرسی و یا سلف سرویس تقدیم میهمانان می کنند. عروس و داماد و خانواده ی آنها هزینه بسیار زیادی را به دادن ولیمه اختصاص می دهند تا این رسم بسیار مهم و قدیمی را در جشن ازدواجشان داشته باشند.
تعهد به پایبندی به ازدواج
در مراسم عروسی اغلب زوجین دوباره به صورت سوری بر سر سفره عقد نشسته و یا خطبه عقد ایرانی را می خوانند. این رسم سبب می شود عروس و داماد در حضور دیگران دوباره تعهداتشان نسبت به یکدیگر را یادآور شده و این امر سبب پایبندی بیشتر آنها به ازدواجشان خواهد شد.
گسترش دادن روابط
انسان همواره اجتماعی بوده و از تنهایی و داشتن افراد فامیل کم یا آشنایانی مختصر ابراز ناراحتی می کند. برگزاری مراسم عروسی سبب می شود دامنه روابط خانواده ها بالاتر رفته و افراد فامیل و دوستان افزایش یابد. طی مراسمات مربوط به ازدواج دو نفر بارها افراد فامیل و دوستان در کنار هم قرار گرفته و با هم روبرو شده و آشنایی های بیشتر ایجاد می شود.
این آشنایی ها منجر به رفت و آمدهای بیشتر و گاهی وصلت های جدیدی نیز می شود. بنابراین می توان گفت هدف دیگر از برگزاری مراسم عروسی، ایجاد روابط بیشتر برای عروس و داماد و تمام میهمانان دو خانواده می باشد.